Streetball Lugoj 12 iunie 2010

ȘTAFETA – LUGOJ – TURUL ROMÂNIEI – 2010 –...

9 iunie 2010 Comments (0) Știri

ȘTAFETA CICLISTĂ ROTARY–CICLISM PENTRU COMUNITATE

Ștafeta ciclistă Rotary este un proiect al Districtului 2241 a cărei primă ediție s-a desfășurat în perioada mai – octombrie 2009.

Acțiunea de factură ecologistă a avut drept scop evidențierea necesității de a promova cultura ciclismului – un hobby sănătos -, de a încuraja administrațiile locale pentru construirea de piste dedicate bicicliștilor și finalizarea celor existente și de a implementa imaginea biciclistului ca participant la trafic cu aceleași drepturi și obligații. O altă componentă importantă a fost creșterea nivelului de educație rutieră a cetățenilor în legătură cu participarea bicicliștilor la trafic, cu repercusiuni pozitive în reducerea numărului de accidente în care sunt implicați bicicliștii, la acestea adăugându-se avantajul urbanistic și cel economic.

Din punctul de start, Jimbolia, până la Mangalia, ștafeta a străbătut anul trecut 30 de orașe, cluburile din fiecare oraș organizând acțiuni sportive și culturale care au subliniat tema proiectului. Ștafeta a fost concepută să zăbovească în fiecare oraș între trei zile și o săptămână, prilej cu care s-au putut organiza diverse manifestări cu caracter sportiv și cultural, având drept scop promovarea ciclismului ca un sport și un mijloc de locomoție sănătos și ecologic, la îndemâna tuturor categoriilor de vârstă, precum și co-interesarea autorităților în amenajarea de piste pentru biciclete.

De la Arad, ștafeta a ajuns la Timișoara unde s-au organizat concursuri de ciclism pe pista de biciclete de la Pădurea Verde. Noi am predat-o rotarienilor din Buziaș, iar aceștia celor din Lugoj, care deasemenea au organizat o competiție de biciclete pentru copii cu ajutorul celor de la Clubul de Turism Concordia Lugoj. A urmat Caransebeșul și apoi Reșița. Toate cluburile au organizat diverse manifestări sportive, împlicând cât mai multe categorii sociale. RC Reșița a colaborat cu Asociatia Bike Attack, organizând un marș al bicicliștilor, excursie pe biciclete până la Văliug sau Comarnic și concursuri. În plus, ei au formulat o petiție pe care au semnat-o toți participanții și au adresat-o autorităților locale în vederea semnalării necesității de constuire a pistelor pentru biciclete în zonă.Anul acesta Startul a fost în 9 mai 2010 tot de la Jimbolia

Sâmbătă, 9 mai 2010, şase tineri jimbolieni au preluat ştafeta ciclistă chiar de la fostul guvernator al Districtului 2241, doamna Marta Mocanu. Puţin după ora prânzului, ştafeta a ajuns la Arad, fiind predată, în două exemplare, cluburilor Arad, Cetate şi Ineu. Anul acesta traseul ştafetei va avea două direcţii: una spre Mangalia via Timişoara, Lugoj, Caransebeş, Sibiu, Ploieşti, etc., iar cealaltă, tot spre Mangalia, însă via Oradea, Dej, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bîrlad, etc.

La Lugoj ștafeta va ajunge joi 10 iunie și va pleca spre Reșița vineri 11 iunie 2010.

Deasemenea va fi organizat un concurs de biciclete pentru copii în fața Colegiului National „Coriolan Brediceanu” între orele 10-12 am, concurs la care și membrii Concordia dau o mână de ajutor.

Vineri ora 12:30-13:00 va fi plecarea din fața clubului Rotary (Hotel Dacia) către Fârliug pentru a o înmâna celor de la Reșița. Cine vrea să participe este așteptat acolo la ora de plecare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte