Donează 2 % din impozit către Concordia Lugoj

Săptămâna Concordia

29 februarie 2012 Comments (0) Știri

Semenic Vertical Race – 17 martie

Caracteristici ale competiției:
* data concursului: 17 martie 2012, ora 11:00
* competiție de schi de tură de tip vertical race
* traseu : pârtia Casa Baraj Valiug – Releu TV Semenic, lungime : 5.4km, diferența de nivel ascendentă : 840m
* timp limită: 2h30min, timp estimat al primului sosit: 50min

Ce este schiul de tură?
Schiul de tură reprezintă o formă de schi care presupune deplasarea pe schiuri atât în urcare, cât și în coborâre, folosind pentru urcare doar propria forță a schiorului. Înclinația pantei pentru urcare poate varia de la plat până la foarte abrupt, diferența majoră față de schiul alpin clasic fiind posibilitatea de micare liberă a călcâielor schiorului. Pentru aceasta este nevoie de un tip special de legatură de schi care permite blocarea/deblocarea călcâielor, de benzi sintetice autoadezive – numite “piei de focă” – care se lipesc pe talpa schiului pentru a împiedica alunecarea la vale în timpul urcării și de clăpari speciali de tură care sunt mai flexibili decât clăparii de schi alpin.
“Vertical Race” este o probă aparte în competițiile de schi-alpin, care se bazează strict pe partea de urcare, fără să mai existe coborârea pe schiuri.

Obiective eveniment
Promovarea zonei turistice și de schi Semenic – Valiug la nivelul întregii tări în cadrul campaniei de mediatizare a concursului și prin atragerea la concurs a schiorilor de tură din diverse zone ale țării.
Popularizarea schiului de tură printre iubitorii de munte din țară și creșterea numărului practicanților acestui sport montan.

Pentru a vă înscrie la Semenic Vertical Race este necesară:
* completarea unui formular de înscriere (online sau la fața locului);

* semnarea declarației pe proprie răspundere și a regulamentului la preluarea numărului de concurs;
* achitarea taxei de participare la fața locului.

Cei care completează online formularul de înscriere au prioritate la ridicarea numărului de concurs, iar declarația pe proprie răspundere va fi gata completată cu datele participantului, fiind nevoie doar de semnatură.

Taxa de participare este de 20 lei/participant și se achita la Casa Baraj (lângă baza pârtiei unde va fi startul) vineri între orele 21:00 – 22:00 și în ziua concursului între orele 9:00-10:00.

Traseul coincide cu partia Casa Baraj Văliug – Releu TV Semenic. Lungimea sa este de 5.4km cu 840m diferența de nivel ascendentă. Zona de start este la o altitudine de 600m, iar sosirea la 1.440m.

Startul va avea loc la baza pârtiei Casa Baraj (webcam aici: http://www.jurnalul.ro/webcam/v-liug-311.html). Imagini din zona Semenic aici: http://www.jurnalul.ro/webcam/semenic-299.html.

În caz de vreme rea (viscol, vânt puternic) sosirea va fi la iesirea din pădure, după 4.9km și 780m diferența de nivel ascendentă. Până în acest punct traseul este protejat, desfăsurandu-se integral prin pădure.

Descriere traseu: în general traseul nu prezintă urcușuri abrupte și este abordabil de către orice schior de tură. Până la km 2.5 traseul urcă continuu și sunt 3-4 porțiuni cu pante mai susținute, însă restul pantelor sunt moderate ca dificultate. Până aici se castigă 450m în altitudine. De aici urmează o linie dreaptă în lungime de 800m ce merge în paralel cu linia electrificată ce urca pe Semenic. Pe această porțiune traseul este un fals plat pe care vă mai puteți trage sufletul și să vă pregătiți pentru a 2-a parte a urcușului.
Traseul părăsește linia electrificată și după un viraj spre stânga reîncepe seria de urcușuri. Întâlnim și vechea linie de telescaun, acum abandonată, prilej cu care mai parcurgem o scurtă zonă de fals plat.
După 4.9km și 780m de urcare ieșim din pădure și intrăm în platoul Semenicului. Aici, o scurtă zonă de plat ne pregătește pentru ultima urcare a traseului. Întrăm pe pârtia Crucea de Brazi, unde abordăm o urcare mai susținută pe ultimii zeci de metri. Finalul urcării coincide și cu finalul traseului unde ajungem după 5.4km și 840m de urcare.

Informații preluate de pe www.alternativetm.ro.

Mai multe informații AICI.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte