Semenic Vertical Race – 17 martie

Tură în Dolomiți 25 august – 2 septembrie 2012

18 mai 2012 Comments (0) Știri

Săptămâna Concordia

Clubul de turism „Concordia” Lugoj anunță proiectul „Săptămâna Concordia”.

 

 

 

IMG_9602

Evenimentul cuprinde trei acțiuni ale clubului și se desfășoară pe perioada 04 iunie -10 iunie. El debutează cu prima activitate – Cupa ”Max Ausnit” 2012- care va fi desfășurată în data de 04 iunie 2012, continuă cu o acțiune de tiroliană pentru lugojeni în data de 06 iunie, acțiune care va fi susținută gratis de membrii și partenerii clubului și se va încheia cu piesa principală, și anume binecunoscutul concurs de mountainbike „Cupa Concordia”, ajuns la ce-a de-a 16 ediție care se va desfășura pe data de 10 iunie 2012.

Cupa ,,Max Ausnit” a pornit de la ideea de a completa lista concursurilor de ciclism din vestul țării. Astfel între două concursuri de ciclism montan deja bine cunoscute, ”Liman Bike Race” și ”Cupa Concordia”, concursul pe șosea Cupa ,,Max Ausnit” este tocmai potrivit.

Fiind la prima ediție acesta pregătește un traseu care îmbină dificultatea cu siguranța, în apropierea Lugojului, de-a lungul satelor Pogănești-Barna-Jurești acesta se desfășoară pe 15 km și împarte concurenții simplu, în trei categorii :
– 18-35 masculin (3 ture), feminin (2 ture);
– 35> masculin (2 ture), feminin (2 ture);
– amatorii de toate varstele (1 tură);

Echipa Clubului de Turism Concordia împreună cu Liman Bike Team, propun acest concurs pe lista activităților de ciclism în Banat, pentru o varietate de genuri ale acestui sport.

,,Max Ausnit” a fost administrator delegat a celei mai mari societăți pe acțiuni care a existat în România înainte de instaurarea comunismului, Uzinele și Domeniile de Fier din Reșița, ceva mai târziu s-a retras în Statele Unite ale Americii, iar astăzi nepotul sau Steven Ausnit este ciclist în SUA, iată legătura strânsa dintre concursul de ciclism și fostul mare industriaș român.

DSC_4319  IMG_6644   DSC_4341

 

—————————————————————————————————————–

Acțiunea de tiroliana care se va desfășura miercuri 06 iunie la orele 15:30 în pădurea din imediata vecinătate a satului Tapia (pe bucata finală a traseului de mountainbike). Presupune glisarea unei persoane pe o coarda de lucru și încă una de siguranță.

Tiroliana este considerată un sport extrem , dar în ciuda acesteia persoanele care o practică nu trebuie să dispună de cunoștințe speciale sau de un anumit nivel de antrenament, aflându-se în deplină siguranță pe toată durata practicări ei.

Membrii clubului Concordia au cunoștințe bogate în instalarea acestor sisteme și manevrarea lor, cât și echipamentul necesar pentru practicarea ei de către toată lumea.

Persoanele care vor să simtă adrenalina pe tiroliană au nevoie de acordul medicului sau semnarea unui act pe propria răspundere cum că nu au rău, frică de înălțime și că sunt apte să practice așa ceva.

Accesul către locul de desfășurare va fi marcat cu săgeți iar locul aproximativ este ieșirea din satul Tapia către satul Măguri. Punctul de start este amplasat la 200m de drumul asfaltat.

105 - 2011-10-08 - Traseu Bike, Tiroliana  080 - 2011-10-08 - Traseu Bike, Tiroliana

———————————————————————————————————————-

Cupa Concordia
evenimentul major al acestei săptămâni va fi organizat pe data de 10 iunie 2012.

Începând cu anul 1997 s-a iniţiat anual organizarea unui concurs de biciclete pe teren accidentat.
La început ideea a venit datorită numărului mare de biciclişti din Lugoj şi se adresa acestora direct.

Dacă la început participanţii erau exclusiv din Lugoj şi satele din împrejurimi odată cu trecerea anilor cei ce participă la Cupa Concordia străbat distanţe din ce în ce mai lungi astfel că avem în fiecare an concurenţi din Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Caransebeş, Arad, Deva, Oţelu Roşu, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin, Baia Mare, Ploieşti, Bucureşti, cât şi de peste hotare, din Italia, Germania şi Elveţia. În fiecare an traseul concursului suferă modificări fiind de multe ori amplasat în locaţii noi şi oferă astfel o nouă provocare în fiecare an. Categoriile de concurs sunt juniori fete şi băieţi, seniori masculin şi feminin, oldies but goldies şi elite.

Marcarea şi amenajarea traseului începe în fiecare an cu aproximativ 3 luni înaintea concursului de către membrii clubului și voluntarii de la Colegiul Național “Coriolan Brediceanu”.

În fiecare an logistica evenimentului este asigurată prin mijloace proprii, ambulanţă şi nu în ultimul rând prin sprijinul sponsorilor.

Particularitatea Cupei Concordia a fost şi rămâne faptul că este unul din cele mai vechi concursuri de biciclete din ţară şi faptul că se constituie ca un eveniment social dedicat iubitorilor de ciclism, cicloturism şi natură în general.

DSC_1448      018 - 2012-06-10 - Cupa Concordia 16

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte