Expediție in KanTengri (7010m)

Extreme Day 6 Way (concurs de cățărat)

23 martie 2010 Comments (0) Știri

Hercules Maraton (23 mai 2010)

Clubul Sportiv ”Alternative” Timișoara va organiza în data de 23 mai 2010 ”Hercules Maraton”, primul maraton de alergare montană din vestul țării,
al cărui traseu începe și se termină în Valea Cernei și se desfășoară pe
37.5km și 2030m diferență de nivel trecând peste creasta Munțiilor Cernei.
Fie ca ai mai participat la maratoane montane și ești bine antrenat, fie
că nu ai încă experiența unui astfel de concurs, dar ți-ai dori să-ți
depășești limitele, pentru toți deopotrivă, noi am pregătit un traseu
amplasat în locurile deosebit de pitorești ale Văii Cernei.


De ce un maraton montan?

HERCULES MARATON se dorește a fi primul maraton montan din zona de vest a țării. Până în acest an singurul maraton montan organizat în România era în centrul țării în Masivul Piatra Craiului în luna octombrie. Participând la ”Maraton Piatra Craiului”, ce a strans aproximativ 300 de concurenți, am realizat că acest sport (trail runnning) este din ce în ce mai cunoscut la noi în țară și numărul alergătorilor montani este în continuă creștere, în timp ce numărul de concursuri de acest gen era doar UNUL. Acesta a fost imboldul hotărâtor pentru organizarea HERCULES MARATON și pentru a ”acoperi” anul competițional în domeniu am decis că am putea organiza un astfel de concurs în luna mai, la noi în Banat.

De ce HERCULES MARATON?

Maratoanele montane de prestigiu din Europa își leagă denumirea de caracteristicile locului unde se desfășoară: Marathon du Mont Blanc în Franta, Olympus Marathon în Grecia. Astfel numele concursului nostru HERCULES, are o dubla simbolistică, fiind strâns legat de geografia locului, și anume stațiunea Băile Herculane și în același timp sugerând un om puternic, capabil să ducă la bun sfârșit o asemenea încercare.

De ce Herculane – Valea Cernei?

Zona Băile Herculane – Valea Cernei este poate cea mai frumoasă din Banat si una de renume mondial pentru calitățile terapeutice ale apei, fiind una din cele mai vechi stațiuni de pe continent. Totodată diversitatea tipurilor de peisaje – abrupturi calcaroase cu Pin Negru de Banat, canioane cu pâraie cu debit puternic fluctuant, vârfuri calcaroase cu vegetație submediteraneană, păduri întinse de fag de vârste mari, goluri alpine cu jnepeniș, lacuri de acumulare montane, chei și prăpăstii calcaroase, cătune izolate în munte, pajiști subalpine cu lapiezuri, peșteri termale unice în România, izvoare termominerale, endemisme și rarități de floră și faună oferă tuturor iubitorilor de natură imagini inedite. Astfel dorim să ne folosim de frumusețea zonei, dar și de complexitatea reliefului pentru a atrage cât mai mulți participanți la acest concurs.

De ce 23 mai?

Se știe ca în această zonă climatul este mediteranean și verile sunt foarte călduroase, așadar luna mai ar fi cea mai potrivită pentru un eveniment de acest gen. Ziua de 1 mai fiind ocupată de un alt eveniment important al clubului Alternative, HCO ediția a IX-a (Herculane Climbing Open), ne-am îndreptat atenția către alt sfârșit de săptămână prelungit de sărbatoarea legală de Rusalii, 22-24mai.
Vă așteptăm să petreceți 3 zile în Valea Cernei și să participați la Hercules Maraton.

Obiectivele maratonului

1. Dorința noastră este de a oferi cât mai multor participanți motivația de a ieși în natură, de a-și petrece timpul liber într-un mod activ, de a-și îmbunătăți condiția fizică și de a încerca să-și depășească limitele.
Nu dorim să ne adresăm doar unei elite prin concursul nostru, ci tuturor celor care iubesc natura și muntele și au ambiția să se auto-depășească.

Am ales nu întâmplător modelul lui Hercules care în varianta lui antică a dus la bun sfârit cele 12 dificile munci, iar în varianta lui modernă îl provocăm să treacă de toate cele 12 sectoare ale traseului maratonului nostru.

2. Dorim să arătăm că a practica sportul în natură trebuie să însemne și a respecta natura. Dorim să lăsăm în urma noastră munții curați așa cum i-am găsit. De aceea participanții trebuie să-și asume responsabilitatea de a nu lăsa nimic în urmă pe traseu, iar noi ca organizatori ne asumăm responsabilitatea ca după concurs să îndepărtăm toate materialele folosite pentru marcarea lui.

Pentru orice alte detalii legate de concurs îi puteți contacta aici: herculesmaraton@alternativetm.ro
sau vizualiza siteul clubului organizator www.alternativetm.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte