Cupa Concordia Ed. XVII

Cupa Concordia ediţia XX- aniversară

12 februarie 2015 Comments (0) Cupa Concordia

Cupa Concordia ediția a XVIII-a 2015

Felicitari tuturor concurentilor, rezultatele le gasiti in tabelul de mai jos

DATA: 14.06.2015

LOCUL DESFASURARII: Satul Tapia, Judetul Timis (RO)

ORGANIZATORI: Clubul de Turism Concordia

SPONSORI: I.I. Vasi Lepcan, DJ Macelaru, SpenkyDesign

COLABORATORI: Primaria Municipiului Lugoj

PARTENERI: Ocolul Silvic Lugoj, Politia Locala Lugoj

PARTENERI MEDIA: Redesteptarea.ro, Ten TV, Nova FM

CATEGORII SI TRASEU:

Categoriile la care va puteti inscrie sunt urmatoarele:

– Elite Open (18+)

– 14-17 ani Open

– 18-29 ani (Masculin / Feminin)

– 30-39 ani (Masculin / Feminin)

– 40 + ani (Masculin / Feminin)

* categoria se formeaza in momentul in care sunt inscrisi minim 6 concurenti

Traseul este unu scurt si tehnic specific XCO (XC Olimpic) si se va face sub forma de ture.

Distanta unei ture este de 5.5 km, iar diferenta de nivel pe tura este de 250m.

Fiecare categorie va face un alt numar de ture si totodata o alta distanta dupa cum urmeaza:

Elite Open – 4 ture = 22 km

14-18 Open – 2 ture = 11km

18-29, 30-39 , 40+ (masculin si feminin) 3 ture =16.5 km

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

ÎNSCRIERE:

Înscrierea se poate face:

– on-line AICI . Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare. (Inscrierile online se vor vor incheia in data de 12.06, vineri, ora 12.00 A.M.)

TAXA DE ÎNSCRIERE:

35 Ron

– La fata locului in data de 13 iunie intre orele 12.00-20.00 si in data de 14 iunie intre ora 7.00 si ora 9.00 AM

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

PREMII
Elite:
locul I 1000 lei*,
locul II 700 lei,
locul III 500lei,
celelalte categorii:
locul I 300 lei,
locul II 200 lei,
locul III 100 lei,

*16% din valoarea premiului va trebuii platita statului si este reprezentata de impozitul pe venit, asadar luand ca exemplu premiul locului 1 de la elite = 1.000 lei – 16%(160 lei) = 840 lei

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la – Cupa Concordia XCO editia XVIII – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de a lua pachetul de start, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este amenajat si cuprinde portiuni tehnice de coborare cat si de urcare, deasemenea sunt amenajate elemente din lemn sau pamant pe parcursul lui, 80 % din din distanta unei ture va fi prin padure, iar cea mai mare parte din el este single track (poteca).Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat si amenajat cu elemente tehnice prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta MTB în stare buna de functionare,

– casca de protectie,

– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA 9:30/ START: 10:00

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte