Cupa Concordia ediţia XX- aniversară

18 septembrie 2017 Comments (0) Cupa Concordia

Cupa Concordia editia 21

Date de retinut:

23 septembrie 2017 – ziua de desfasurare a concursului

15:30 – Ora de start a concursului

Lugoj – Plopi ( Piata) – Zona de start a concursului

Malurile Timisului – Traseul ( detaliat mai jos)

Taxa de inscriere – 10 lei

 

Cupa Concordia, s-a lasat mult asteptata anul acesta, dar iata ca a venit acum in toamna si e pe graba, spunem asta pentru ca concursul se va desfasura chiar sambata viitoare in 23 septembrie 2017, asadar timpul alocat pentru inscriere este foarte scurt si va rugam sa diseminati si dvs informatia la prietenii vostri biciclisti.

Concursul a cunoscut o evolutie continua in ultimii ani pe traseul din ce in ce mai tehnic de langa Tapia, traseu pe care ciclistii de rand nu il parcurg in timpi optimi si este mai mult un chin decat o bucurie de concurs, bineinteles pentru cei care participa la concursuri in fiecare weekend poate fi un deliciu traseul de acolo.

Anul acesta dupa multe schimbari de situatie in cadrul organizarii acestei competitii am ales sa facem concursul de mountainbike in oras, in Lugoj……chiar in centrul orasului.  Cum vine asta, mtb in oras, ca doar mountainbikeul este despre munte, despre poteci, teren accidentat, urcari, coborari…..cum sa fie in oras? probabil ca asta va intrebati, nu?  Ei bine, cunoasteti malurile Timisului, partea verde chiar de langa apa? aceea pe care exista mai mult sau mai putin o poteca creata de pescari? Acela va fi campul nostru de lupta pentru a ne intrece.  Dar nu e prea simplu? poate ar intreba unii!  Ba da, e simplu, dar totusi nu e plimbarea care o poti avea facand acelasi traseu dar pe partea cu dale, adica promenada de pe dig sau aleea pietonala de pe mal dupa cum ii mai spunem.

Traseul ales este totusi unul pentru concurs, nici prea greu, dar nici usor, cu portiuni mari de singletrack(poteca) unde nu se poate depasi, cu zone tehnice in care vor fi si variante de ocolire, dar care o sa necesite mai mult timp pentru parcurgere, cu scari in care bicicleta va trebui impinsa sau carata in spate, cu zone de urcari si coborari succesive dar si cu ceva mai bine de 400m de asfalt aflat pe cele 2 pasarele pietonale pe care le traverseaza circuitul nostru.

 

Startul se va da din zona „Plopi” si tot acolo va fi si finishul, zona de inscrieri si de premiere, deci acolo ne vom vedea sambata in 23 septembrie la ora 15:00. Traseul va merge de la Plopi pe sub Podul de Fier, pe sub cel de Beton, pana inainte cu cateva sute de metrii de pasarela pietonala „Leucuta” unde va trebui sa urcam pe scari catre zona pietonala de pe mal si sa traversam pasarela spre cartierul Cotul Mic, de unde intram din nou pe partea verde dar de data aceasta pe mal in sus catre cartierul Strand, unde vom ajunge trecand pe sub Podul de Beton, prin fata teatrului si colegiului C.Brediceanu, pe sub Podul de Fier pana inainte de pasarela pietonala de la Strand, unde se va trece peste dig in parcul strandului si se traverseaza raul Timis, catre piata si zona noastra de finish.

Pentru a fi siguri ca toti participantii inteleg care e traseul mai jos gasiti o harta cu el.

 

Categoriile de participare sunt mult mai restranse anul acesta si sunt urmatoarele:

 

Copii ( 10-13 ani) – 1 tură

Tineri ( 14-17 ani) – 2 ture

Feminin Open ( toate participantele vor concura la aceasta categorie) – 1 tură

Masculin ( Participantii de la 18 ani in sus intra la aceasta categorie) – 3 ture

 

* categoria se formeaza in momentul in care sunt inscrisi minim 6 concurenti

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.

Declaratia pe propria raspundere pentru cei sub 18 ani

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2016-1986=30 ani

Taxa de inscrere va fi de 10 lei si se va achita la biroul de inscrieri in ziua concursului, aceasta reprezentand doar o parte din valoarea cipului pe care il veti primi pentru cronometrarea timpilor de concurs, pentru un clasament corect.

 

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.

Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte