caiace pe Timiș

Cu caiacele pe Timiș

Retezat

Tura Retezat – Taul Judele – Bucura

26 iulie 2012 Comments (0) Trasee

Creasta Munţilor Ţarcu pe biciclete

Tarcu

Aceasta tura mi-am dorit-o de mult, iar vad ca in cele din urma am putut sa o realizam.

Impreuna cu Claudiu si Calin ne-am intalnit in gara din Lugoj, ne-am urcat in trenul spre Caransebes cu tot cu biciclete.

Ajungand in Caransebes ne-am alimentat si am pornit spre Cuntu. Claudiu a avut niste probleme la iesirea din Caransebes unde si-a rupt lantul dar am rezolvat-o rapid . In drum spre Cuntu ne-am intalnit cu niste prieteni din Timisoara care urcau spre Muntele Mic pe cursiere. Urcand lejer catre Saua Jigoriei ne-am oprit de cateva ori sa mancam zmeura pentru ca nu ne-am putut abtine. Putin mai sus sedea un cicloturist din zona care ne-a povestit pe scurt pe unde a umblat si cu cine.

Ajungand la saua Jigoriei am intrat in domeniul unde ne pricepem cel mai bine si anume MountainBiking.

Calin si-a propus sa faca drumul pana la Cuntu din Saua Jigoriei integral pe bicicleta. Si a reusit. Noi fiind putin mai obositi nu am reusit, dar trei-sfert din drum l-am parcurs pe biciclete.

Intr-un final am ajuns la Cuntu unde am si innoptat.

Singurul lucru ce nu mi-a placut este gestul unor oameni care in ciuda muncii lui Calin si a celor de laSit Natura 2000 Muntii Tarcu de a pune panouri informative, le-au distrus cu vopsea, le-au rupt sau smuls.Pe unul dintre ele am reusit sa il curatam de spray.

A doua zi am pornit spre Tarcu . Drumul a fost greu dar am reusit sa il facem aproape tot pe bicicleta.

Ajungang la statia meteo de pe Vf.Tarcu am fost avertizati ca urmeaza o vreme nefavorabila si am fost sfatuiti sa coboram cat mai repede. Asta nu ne-a impiedicat sa ne continuam tura.

Pe parcursul traseului am intampinat multe turme de oi care au avut deasemenea si niste “catelusi” ,de la indepartare nu prea faceai diferenta intre caini si oi .Incet incet am trecut si de aceste obstacole care nu au fost chiar putine. Intr-un final am ajuns pe ultimul varf si anume Vf. Baicu unde vroiam neaparat sa ajungem pe “BIKE-URI”.

Dupa am coborat in Saua Iepii unde a fost o coborare foarte tehnica si destul de lunga. Iar jos ne-au intampinat din nou niste dulai care isi aparau teritoriul si care fix pe mine m-au prins la mijloc .

Iar dupa toate astea , a urmat partea cea mai tentanta sa-ti lasi bicicleta sa “curga” pentru ca a urmat o coborare prin parau , unde erau niste oameni si m-a amuzat foarte mult expresia fetelor lor cand am iesi din padure prin apa in timp ce ei admirau peisajul.

Iar pentru final , pentru ca a fost muult prea frumoasa tura, am facut pana fix cand am ajuns in POIANA MARULUi , si eu si Calin. In drum spre Caransebes, la intoarcere, ne-am oprit sa ne scaldam. Am mers pe contur lac pana la baraj unde am intrat pe sosea pana la Caransebes la gara unde a trebuit sa asteptam 2 ore trenul.

La finalul turei am fost rupt, dar cu siguranta a meritat efortul. Sunt mandru ca am facut tura alaturi de cei 2 prieteni.

Articol scris de Nandy Silagi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte