Apuseni

Capalnas, Radna – catarat

4 august 2008 Comments (0) Trasee

Caransebes – Cuntu – Tarcu – Lugoj

Pentru astazi (Sambata 02.08.2008) era programata o tura scurta pe la Valea Lunga – Hanul „Ana Lugojana” si Lugoj , dar pentru ca unii au renuntat sau din alte motive nu au putut veni, am ramas eu(Calin) si Belo care am fii mers.
Am zis ca nu are rost sa bagam tura asta pentru ca e prea usoara si am zis foarte spontan „HAI LA TARCU” : „ok HAI 🙂 ” asta era pe la ora 15 si ceva, in jur de ora 17 aveam tren spre Caransebes si am mers cu el ca sa mai scutim 40 de km . la 19 fara un sfert am pornit grabiti din Caransebes spre Cuntu, bineinteles ca ne-a prins intunericul, pe la ora 22 eram in seaua Jigoriei, acolo am facut o pauza , am scos frontalele si cate o bluza , pentru ca s-a cam facut frig. Acolo in sa era multa lume , focuri , muzca populara si alte cele, am trecut printre ei, am dat un „bunaseara” la care drept raspuns ni s-a pus o intrebare : „unde mergeti” , noi: ” la Cuntu” , el pe o voce nu prea prietenoasa ” da acuma va-ti gasit si voi? ” , am lasat in urma „nebunia ” ce era acolo si ne-am continuat drumul nostru pe intuneric, am urcat cat am putut pe biciclete dar la un moment dat nu a mai mers, Seroniul l-am uract pe jos . acolo alta trupa de petrecareti, astia erau de-ai nostri, nu i-am vazut dar am auzit cantecele de munte si chitarile, am ramas cateva minute acolo , sa mancam ceva pentru ca eram epuizati, in timp ce ascultam cantecele si ne uitam la cerul instelat, in sfarsit am ajuns aproape de Cuntu, iesind din padure am vazut langa cabana un foc mare , si am rasuflat linistiti ” am ajuns”.
Nea Puiu dormea asa ca unul dintre baietii de la foc avea sarcina sa ne spuna unde sa dormim, ajunsi in fata cabanei , mam uitat la ceas era 23:20, am mancat cate ceva si…somn de voie cu gandul ca dimineata vom merge pe Tarcu. Asa ca dimineata dupa cum ne-am propus am plecat sus la Tarcu , pana sus ne-am bronzat. am ajuns pe varf , am facut noste poze si am tulito jos. Pe la ora 14 am plecat de la Cuntu si in 4 ore am ajuns acasa pe biciclete, am avut ceva de mers dar a meritat. .

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte