Tură Zagujeni(Caransebes)-Jena cu barca pe Timiș 4 iulie 2010

Dolomiți 2010 – 28 August – 5 Septembrie 2010

8 iulie 2010 Comments (0) Știri

Amprenta Ecologica – Valea Cernei 30 iulie – 1 august 2010

În perioada 30 iulie – 1 august Asociația „Valea Cernei” împreună cu C.S. Alternative TM și A.S. Prusik Timișoara organizează o tabară de ecologizare denumită “Amprenta ecologică “ cu desfășurare pe Lacul Prisaca ( 7 Izvoare) din stațiunea Băile Herculane.

Tabăra se va desfășura pe durata a trei zile și va cuprinde, pe lângă acțiunile efective de colectare a deșeurilor de pe lac și din împrejurimile acestuia și alte activități cu tematică ecologică, la care vor participa voluntari din mai multe județe.

Acțiunea “Amprenta ecologică” are ca scop motivarea, prin propriul exemplu, a comunității locale și a turiștilor în adoptarea unei atitudini responsabile față de arealul geografic reprezentat de Valea Cernei, respectiv lacul Prisaca. Aceasta, mizându-se și pe antrenarea factorilor interesați în acțiuni de menținere a biodiversității sau diseminarea informațiilor despre biodiversitate și arii protejate și nu în ultimul rând fiind vorba de ecologizarea lacului Prisaca.

Programul acțiunii va debuta vineri, 30 iulie, cu primirea voluntarilor, camparea acestora și prezentarea programului. Sâmbătă, va începe propriu-zis acțiunea de ecologizare. Se vor folosi bărci pe lac și echipamente de alpinism și speologie pentru sanarea malurilor abrupte ale lacului. Seara o vom petrece împreună în tabăra de corturi cu jocuri, concursuri și activități distractive :).

Duminică, în ultima zi de activitate va avea loc o expunere pe tema biodiversitate, arii protejate și poluare în arealul geografic Valea Cernei urmată de o conferință de presă.

Acțiunea beneficiază de sprijinul autorităților locale:

Primăria orașului Băile Herculane, Direcția Silvică Reșița, Parcul Național Domogled – Valea Cernei, Agenția Pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

Parteneri: Vertical Adventure, X-Tours, Hidroelectrica S.A. Sucursala Caransebeș, Universitatea din Craiova – Facultatea de geografie, Liceul „Hercules” – Băile Herculane.

Parteneri media : Radio Reșița, Antena 1, Cronica Română, Jurnalul de Caraș-Severin, Adevărul, Banat TV, Radio România, Kiss FM, Știri ON.

Vă rugăm să vă înscrieți în formularul de mai jos dacă doriți să ne ajutați la această acțiune și să petreceți un week-end în compania unor oameni orientați spre munte și sporturi montane și păstrarea naturii cât mai curată! Înscrierea pe site ne ajută să estimăm numărul de materiale de ecologizare necesare acțiunii și astfel puteți să vedeți și voi cu cine vă veți petrece week-end-ul!

De asemenea așteptăm și alte organizații, autorități, firme și parteneri media să se implice cât mai activ în acest proiect pentru a obține un impact cât mai mare prin numărul de voluntari angrenați în această acțiune!

Înscrieri aici : http://www.alternativetm.ro/eco.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte