Dobraia-Arjana-Bogâltin

Cu bicicleta pe Valea Bistrei

20 august 2009 Comments (0) Trasee

2 in 1 (2 ture intr-un weekend) prin tinutul padurenilor si pe la herculane

!! Galerie – http://www.concordialugoj.ro/readarticle.php?article_id=28

14-15-16 august- un weekend plin, după cum ziceam : 2 în 1

Vineri dimineaţă plec cu domnul Schlupp înspre ţinutul pădurenilor, cu gândul de a căuta un traseu de bicicletă, pentru o următoare acţiune mai mare în domeniul ciclistic.

Mergem cu maşina până la Bătrâna prin Dobra.
Lăsăm maşina în curtea primăriei la Bătrâna şi pornim spre Vadul Dobrii pe biciclete, pe un drum ce urcă pe valea Dobri aproximativ 25 km. Acolo am dormit la un domn care deţinea şi un magazin, de fapt singurul din zonă. Sâmbătă dimineaţă am pornit din Vadul Dobrii cu gândul de a vedea satele de pe versantul drept al pârâului Dobra, sate aflate pe creastă ceea ce le face şi mai speciale. Primul a fost Poiana Răchițelii urmat de Feregi , Poieniţa Tomii şi Merișorul de Munte. Drumul foarte bun de bicicletă ne-a făcut să ajungem, să trecem dintr-unul în altul foarte repede. Peisajul era de vis. Dealuri terasate, vaci şi oi păscând, câini lătrând și……… noi pedalând :))

De la Merișorul de Munte am coborât direct în drumul care ducea la Bătrâna şi nu ne mai rămâneau decât vreo 10 km de urcat pe el până în sat, unde ne aştepta maşina şi „păzitorii ei”, localnici care ştiau mai toţi cine eram şi de unde veneam.

Domnul Schlupp  trebuia să fie acasă Duminică, aşa că, sâmbata pe la ora 18 eram la Lugoj. Deoarece în oraș era tămbălău ( ruga) l-am sunat pe Paul cu gândul de a merge la Herculane la căţărat, să scăpăm de „ țigăniile” din oraș. …………. Paul ai cuvântul:

Sâmbătă seară,după o discuţie de câteva minute la telefon cu Călin, ne-am gândit că ar fi bine să plecăm din oraş, din cauza rugii care începea la noi în “sat”. Aşa că o tură de căţărat la Herculane ar fi binevenită. Am luat aceleratul de Bucureşti şi pe la ora 23 am ajuns în Herculane. Din gară am plecat spre peştera din carieră. Acolo am dormit destul de bine, poate chiar mai bine decât în cort, în ciuda faptului că pe jos erau numai pietre. Dimineaţa ne-am trezit cam greu, dar deja pe la ora 10 am început un traseu ceva mai lung, de vreo 3 lungimi de coarda. Un traseu frumos şi uşor. După ce am terminat traseul am mâncat destul de bine și am început să ne batem capul cu trasee mai grele. Până pe la ora 18 am tot căţărat. Într-un final am plecat înapoi la gară, unde am mâncat un kebab la unul dintre magazinele din fața gării, așteptând trenul de întoarcere acasă. A fost o tură frumoasă, interesantă și astfel am  scăpat de „ţigănia” care a fost în oraş.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte