Top 500 Scărișoara- Apuseni

Retrospectiva 2011

13 ianuarie 2012 Comments (0) Trasee

1 decembrie 2011 (Jdioara)

1 Decembrie la Jdioara
ediția a 3 a

Tricolorul României a fluturat și la 1 Decembrie 2011 pe zidurile cetății de la Jdioara.

Membrii Clubului de Turism Concordia și prieteni apropiați nu au vrut sa rateze bunătățile pregătite de bunica si părinții lui Călin, așa că au răspuns invitației de a petrece ziua națională la Jdioara. Imediat după sosire un ceai cald, din plante naturale, ne-a dezmorțit și încălzit pentru a începe excursia programată. După o poza de grup, împreună cu gazdele, ce va sta mărturie peste ani, pornim spre cetate. Timpul cețos, ușor friguros după o toamnă lungă, nu ne împiedică să facem sedințe foto pe drum. Ajunși la cetate, fluturăm tricolorul și imortalizăm.
Coborâm cu atenție de pe zidurile cetății și o luăm prin pădure la vale. Pe o coborare tot mai abruptă, unii mai sprinteni, alții târâș, dar toți vioi, continuăm călătoria până ajungem lângă Nădrăgel, apoi pe malul apei. Surpriză! Trebuie să trecem apa!!! La orizont un copac căzut peste apă numai bun de punte, dar alunecos, așa că mergem mai departe sperând la o punte adevarată. După o plimbare de-a lungul râului ajungem la un alt copac ce servea drept punte, însă care era la 1 metru deasupra apei. Aici se ia decizia să trecem după cei mai curajoși care ne-au arătat că se poate, și ajutându-ne pe rând, ca între prieteni. Însă șase dintre noi nu au vrut să riște o căzătură de la înălțime în apă, așa că s-au întors la primul copac, unde riscul era oarecum minim. Sus, într-o poieniță, pe peninsula ce desparte râul, ne regrupăm, facem poze, respirăm usurați că toată lumea a trecut cu bine. Admirăm peisajul care nu semăna deloc cu cel de anul trecut. Fiind secetă mare anul acesta, vegetația era lipsită de culoare, doar ultimele frunze ruginii și un muschi verde rătăcit ne atrag atenția.
Puțin obosiți, majoritatea hotărâm să ne retragem. De fapt noi: atacăm! bunătățile pregătite cu mare ospitalitate. După o masă copioasă, urmează vizionarea de poze, filmulete, din anii trecuți. Amintiri, amintiri! Seara se apropie, așa că, grupați în mașini cum am venit, plecăm pe rând.

Mulțumim gazdelor cu inima deschisă! Ne vom aminti cu drag aceasta zi de prietenie, voie bună, relaxare, drumeție.


Au partcipat la cele povestite: Călin (“vinovatul”cu invitația), Arpi, Daniela, Pantani, Corina, Robi, Jim, Cornelia, Cătălin, Georgiana, Alex, Nicoleta, Fuxi, Claudiu, Alex S., Alin frizeru (între două programări la tuns), Gabi (povestitor) și Conco.

La mulți ani România!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte