Cicloturism

Orașul Lugoj este cunoscut drept un oraș în care bicicleta este cel mai răspândit mijloc de transport. Datorită așezarii Lugojului într-o zona pitoreasca dar și distanțele destul de reduse de Munții Poiana Ruscă, a făcut ca ciclismul să fie una din principalele activități ale clubului.
Începând cu anul 1997 s-a organizat un concurs de mountain-bike, CUPA CONCORDIA, fiind una din activitățile anuale ale clubului.

Ca ramuri sportive in cadrul secțiunii de cicloturism sunt:

  • cross-country;
  • downhill;
  • ciclism viteză (ture pe sosea);

De-a lungul anilor s-au organizat ture cu bicicletă în majoritatea zonelor Bantului montan si nu numai.

În anul 2012 Clubul de Turism Concordia Lugoj a organizat, duminică 4 noiembrie la ora 19 pentru prima dată, o tura de pedalat prin oraș, care a adunat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor nu mai puțin de 100 de persoane dornice de mișcare.

Însoțită de Poliția Rutiera și cea Locala, coloana de bicicliști a pornit spre Primarie-Unic-OMV-splaiul 1 Decembrie-Podul de beton-Caransebeșului-sens giratoriu MOL și retur pe str. Ep. Dr. Ioan Bălan-str. N. Bălcescu-Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tineretul a fost foarte receptiv la această acțiune, dar nici cei mai în varstă nu s-au lăsat mai prejos. Cel mai tanar biciclist a fost Alex, care are doar cinci ani si a rezistat să pedaleze până pe strada Timișoarei.

‘Văd că tineretul e in mare formă astazi. După cum s-a văzut, pe tot parcursul turei in spatele masinii de politie s-au aflat cațiva copii de clasele primare. Sunt foarte multumit de cum a iesit. Sincer, mă asteptam la doar 30 de persoane și au venit 100’, ne-a declarat Alexandru Szilagy, organizatorul turei de pedalat.

Mulți dintre participanți au fost încântați de atmosfera civilizata în care s-a desfașurat evenimentul și iși doresc și altele la fel.

‘Mulți mi-au zis că ar trebui repetata acțiunea de azi cât mai repede sau permanentizată. Mă gândesc că poate ar fi frumos să o scoatem și în afara orașului pe viitor’, a încheiat Alexandru Szilagy..

Așa a luat naștere ‘Lugojul Pedaleaza’.

Comments are closed.

Sari la bara de unelte